Samsung Galaxy S24 Plus İncelemesi

Samsung Galaxy S24 ailesinin ortanca üyesi S24 Plus akıllı telefonun serideki yerinden bahsettik. Akıllı telefonun öne çıkan özelliklerine baktık ve performansını test ettik.

  • Samsung Galaxy S24 akıllı telefonun fiyat bilgisi için tıklayın.

Samsung Galaxy S24 Plus, gücünü Samsung’un kendi işlemcisi olan Exynos 2400’den alıyor. Bu işlemci 3.2 GHz frekansa çıkabiliyor ve 10 çekirdekli. İşlemci 4 nm üretim teknolojisi ile üretiliyor. 12 GB LPDDR5X RAM  ile gelen telefonun belleğini sanal RAM özelliği ile daha da arttırabilirsiniz. Telefonun 256 GB ve 512 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği bulunuyor. Ancak geçen senelerde olduğu gibi 8 GB RAM’li sürümü bulunmuyor. Ayrıca cihazın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili versiyonu bulunsa da ülkemizde bulunmuyor.

Samsung’un GalaxyAI adını verdiği yapay zeka özellikleri telefonda bulunuyor ve AI silgi ve “Cirle to search” gibi hayatınızı kolaylaştıran özellikleri de içinde barındırıyor. Bu özellikler her geçen gün artıyor. Canlı çeviri gibi özellikler gün geçtikçe GalaxyAI ile hayatımıza giriyor. Samsung bu özelliği telefonlarına entegre eden ilk markalardan biri olarak yapay zekanın günlük yaşantımıza girmesinde öncülük ediyor.

6.7 inç ve Dynamic AMOLED yapıda bir ekrana sahip olan Samsung Galaxy S24 Plus HDR10+ ile HDR içerikleri tüketmenize olanak sağlıyor. 1440 x 3120p çözünürlüğe sahip ekran 2600 cd/m² parlaklığa çıkabiliyor. Ekranın tazeleme hızı 120 Hz ve Corning Gorilla Glass Victus 2 ile korunuyor. Son olarak ekran/gövde oranı ise %91.46.

Samung Galaxy S24 Plus, 50MP çözünürlüğe sahip ana kamera, 10MP çözünürlüğe sahip bir telefoto kamerası ve 12 MP çözünürlüğe sahip bir geniş açı kamerası olmak üzere arka kısmında 3 adet kamera bulunduruyor. Ana kamera geçen senede olduğu gibi Samsung GN3 ISOCELL sensörünü kullanıyor ve F/1.8 diyafram açıklığına sahip. Sensörün 50MP çözünürlüğe sahip olması sayesinde 8K 30 FPS video kayıt edebiliyoruz. 10 MP çözünürlüğe sahip telefoto kamerası yine geçen seneyle aynı ISOCELL 3K bir sensör kullanıyor. Telefoto kamerada diyafram açıklığı ise F/2.4. Genel olarak kameranın performansına baktığımız zaman yeni gelen yazılımla Samsung fotoğraf işleme konusunda ilerlemiş gibi gözüküyor.

Ön kameraya bakacak olursak Samsung S24 Plus, Sektördeki en iyi ön kameralardan birine sahip. Hem otomatik odaklama özelliğini destekliyor hem de 4K 60 FPS video çekmenize olanak sağlıyor. Bu özelliği çoğu amiral gemisi akıllı telefonda göremiyoruz.

4900 mAh batarya kapasitesine sahip telefon 45W hızlı şarjı ve 15W kablosuz hızlı şarjı destekliyor. Lithium Ion batarya teknolojisini kullanan telefon bir günü rahatça çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx