Intel Arc GPU grafik sürücüleri için beta sürümü yayınlandı

Intel, Arc GPU grafik sürücülerinin en son sürümü olan 101.5593 Beta’yı yayınladı. Bu yeni sürüm, A-serisi ayrık GPU’lar ve Arc Graphics iGPU’ları içeren Core Ultra işlemciler için optimize edildi. İşte bu yeni sürümle ilgili tüm detaylar…

Intel Arc GPU grafik sürücüleri 101.5593 beta sürümü yayınlandı

Bu sürüm daha çok, “The First Descendant” ve “Final Fantasy XIV: Dawntrail” oyunları için optimizasyonları kapsıyor. Özellikle “The First Descendant” için ışın izleme desteği eklenmiş. Yani, artık çok daha gerçekçi bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Ancak, bu sürümde mevcut sorunları düzelten herhangi bir güncelleme yapılmadı. Bunun yerine, gelecekteki sürümlerde düzeltilecek bazı yeni sorunlar tespit edildi. İşte ortaya çıkan ve düzeltilmesi planlanan sorunlardan bazıları:

  • No Man’s Sky oynarken, oyun sırasında Alt + Tab yapıldığında uygulama çökmesi yaşanıyor.
  • Enshrouded oynarken oyun içerisinde uygulama çökmesi yaşanıyor.
  • Doom Eternal açıkken, oyun menüsünde ve oyun sırasında ara sıra titreme ve ekran bozulması yaşananıyor.
  • Topaz Video AI‘da ise, bazı video iyileştirme modelleri kullanıldığında video dışa aktarma hataları oluşabiliyor.

Intel Core Ultra işlemcilerle ilgili bazı sorunlar da tespit edildi. Örneğin, “Uncharted: Legacy of Thieves Collection” oyununda yükleme sırasında çökme yaşanabiliyor. Ayrıca, Adobe Premiere Pro’da bazı işleme testleri sırasında Puget Bench genişletilmiş ön ayar benchmark testleri tamamlanamayabiliyor.

Intel Arc GPU grafik sürücüleri için gelen yeni beta sürümü ile, bazı oyunlar ve uygulamalar için performansı artırmaya yönelik önemli optimizasyonlar yapıldı. Bazı bilinen sorunların da zamanla çözüleceği belirtildi. Siz bu yeni sürüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx