Fatih Terim: Montella geldiğinden beri gayet iyi gidiyor!

A Milli Futbol Takımı’nın eski teknik direktörlerinden Fatih Terim, EURO 2024 F Grubu’nun 2’nci haftasında Türkiye’nin Portekiz ile karşı karşıya geleceği müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Çok önemli takımların maçını izleyeceğini belirten Fatih Terim, “Bugün çok önemli iki takımın maçını izleyeceğiz. Teknik direktörler için en zor şey üst düzey öğrencileri en iyi şekilde nasıl kullanacağını bulmak çok zordur. Bu iki takım içinde bu geçerli. İkisinin de teknik kapasitesi çok yüksek takımlar” dedi.

Portekiz Milli Takımı’nın felsefesini yorumlayan Fatih Terim, “Portekiz çok sayıda pas yaparak rakip yarı alanda yer değiştirerek pozisyon bulmaya çalışan bir takım. Rakip öne çıktıklarında da çok çabuk geçiş hücumu yapıp kontra atağa çok iyi çıkan bir takım” diye konuştu.

Türkiye’nin Gürcistan maçına göre farklı bir anlayışla sahada olacağını belirten Fatih Terim, “Türkiye – Gürcistan maçı gibi olmayacak Portekiz maçı. Değişik bir maç seyredeceğiz. Portekiz daha çok topa sahip olan takım. Kendi oyununu oynamak isteyecek. Bizde kendi yarı alanımızda alanımızı koruyacak ve çabuk hücumlarla pozisyon arayacakmışız gibi duruyor. “Kazandığımız toplar sonrası etkili bir takımız. İki kritik nokta var. Portekiz topla oynamayı sever ancak topla oynayanı, topsuz oynayanı sevmez. Dolayısıyla zaman zaman bizim pas frekansımızı, pas sayımızı artırmak rakibi olumsuz etkileyecektir” yorumunda bulundu.

Vincenzo Montella’nın tercihlerini değerlendiren Fatih Terim, “Her oyuncumuza oynayan oynamayan güveniyoruz. Arda’nın da ufak sorunu vardı. Belki sonradan riske edilebilir. Türkiye teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu” diye konuştu.

Vincenzo Montella’ya güvendiğini belirten Fatih Terim, “Montella geldiğinden beri gayet iyi gidiyor. İyi de başladı. Hocamıza güveniyorum. Oyunculara da güveniyorum” dedi.

Fatih Terim son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Portekiz turnuva öncesi favoriydi. Biz bu anları kendi lehimize çevirecek bir takıma sahibiz. Olağanüstü seyirci ve olağanüstü bir güvenimiz var. Bu anları kendi lehimize çevirecek fiziksel ve mental hazırlığı yaptığımız inancını taşıyorum. Seyircilerin desteği de çok önemli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx